ADPSV 201290

Dostupnosť: od 5 do 7 pracovných dní
151,74 € s DPH (126,45 € bez DPH)
ks

Kód: 183
Ean: 8595129603680
Výrobca: Fenix
Značka: Ecofloor – exteriér
Dĺžka: 64.4 m
Hmotnosť: 3.3 kg
Príkon: 1290 W
Dĺžka vodiča: SK 1 x 5 m
klimatizácie (čistenie a servis)

Vykurovací okruh pre ochranu odkvapov a zvodov ADPSV 201290

Vykurovací okruh je z dvojžilového vodiča s ochranným opletením a plášťom odolným proti UV žiareniu. Je určený pre ochranu zvodov a žľabov, hlavne pri strechách s nedostatočnou tepelnou izoláciou. Pri silných mrazoch tu sneh odteká, voda steká do žľabov a tvorí tu ľadovú bariéru. Následne začne pretekať a tvoria sa cencúle, síce pekné, ale nežiaduce, nakoľko môžu trvalo zdeformovať žľab. Vodič slúži tiež proti hromadeniu snehu na streche, v miestach kde je nežiaduci, pri protisnehových zábranách a úžľaboch.

Inštalácia vykurovacieho okruhu ADPSV

Pre bežné odkvapy a zvody (s priemerom 150 mm) sa inštaluje vykurovací príkon 30 – 40  W/m, v nadmorských výškach blízkych 1000 m potom 60 W/m a viac (po posúdení miestnych podmienok). Je výhodnejšie použiť vodič s nižším príkonom a inštalovať ho do odkvapov alebo zvodov dvakrát, alebo aj trikrát (potom je pokrytá väčšia plocha strechy) než použiť výkonnejší vodič a inštalovať len jednu žilu. Na upevnenie vodiča v žľabe sa používa žľabová príchytka a do zvodu, zvodová príchytka. Tieto príchytky sa inštalujú s rozstupom min. 25 cm. Rozstup dvoch vodičov v žľabe má byť 50 – 80 mm. Pri strechách sa vodič inštaluje tzv. ,,pilkovaním“ a to v takých rozstupoch, aby plošný príkon tvoril cca 200 W/m² pri nadmorských výškach blízko 1000 m, potom minimálne 250 W/m².

Vlastnosti vykurovacieho okruhu ADPSV 201290

  • dvojžilový vodič s plášťom odolným proti UV žiareniu,
  • slúži pre ochranu odkvapov a zvodov,
  • priemer vodiča 5 – 5,9 mm,
  • pripájací vodič 1 x 5 m,
  • potrebné dokúpiť reguláciu.

Regulácia vykurovacieho okruhu

Pre správnu a úspornú prevádzku je potrebné použiť reguláciu s teplotnou a vlhkostnou sondou. Pokiaľ je vykurovací vodič ovládaný užívateľom ručne a je uvedený do prevádzky až v dobe, kedy je na ňom vyššia vrstva ľadu, vyhreje vodič v ľade dutinu (tunel), čím okolo neho vznikne vzduchový obal, ktorý sa chová ako tepelná izolácia. Napriek tomu že je vodič v prevádzke, námraza sa nerozmrazuje a aplikácia je v podstate nefunkčná.