MAPSV 304000

Dostupnosť: od 7 do 14 pracovných dní
288,83 € s DPH (240,69 € bez DPH)
ks

Kód: 988
Ean: 8590875005061
Výrobca: Fenix
Značka: Ecofloor – exteriér
Dĺžka: 134.9 m
Hmotnosť: 6 kg
Príkon: 4000 W
Dĺžka vodiča: SK 2 x 5 m
klimatizácie (čistenie a servis)

Jednožilový vodič s ochranným opletením MAPSV 304000

Jednožilový vodič s ochranným opletením MAPSV je robustný, mechanicky odolný vodič.  Je vhodný predovšetkým do vonkajšieho prostredia.

Ochráni chodníky, terasy, príjazdové cesty, schodisko či odkvapy a zvody.

MAPSV je jednožilový vodič, čo znamená, že vo vnútri má len jednu žilu (rezistenciu) a preto má dva pripájacie vodiče – na oboch koncoch.Pripájacie vodiče majú dĺžku 5 m. To znamená, že vykurovací vodič musí byť inštalovaný tak, aby začínal a končil na rovnakom mieste (oba pripájacie vodiče sa musia stretnúť v jednom bode). Inštalácia je tak náročnejšia ako pri dvojžilovom vykurovacom vodiči.Vďaka ochrannému opleteniu môže byť umiestnený aj do vlhkých priestorov ako sú kúpeľne, práčovne ap.

Použitie vykurovacieho vodiča MAPSV 304000

  • pochôdzné komunikácie – umiestnenie do pieskového lôžka alebo do betónovej dosky; pri schodoch, terasách ap. do lepiaceho tmelu,
  • pojazdné komunikácie – umiestnenie do betónovej dosky, ktorá chráni vykurovací vodič pred poškodením pri zaťažení komunikácie autom,
  • odkvapy a zvody – umiestnenie do odkvapov a zvodov proti zamŕzaniu a následnému zaťaženiu, poprípade poškodeniu.

Nábeh vykurovacieho systému je závislý na skladbe uloženia  okruhov/rohoží, nastavenia regulácie, vonkajšej teplote. Pri  uložení  do  betónu je reakcia ďalej spomalená  vplyvom  akumulácie tepla do betónu. K viditeľnej reakcii (roztápaniu) tak môže dochádzať aj niekoľko hodín.

Vlastnosti vykurovacieho vodiča MAPSV 304000

  • jednožilový vykurovací vodič,
  • robustný, mechanický odolný vodič do exteriéru,
  • vyhrievanie pre príjazdové cesty, chodníky, schody, terasy, odkvapy a zvody,
  • vhodný do vlhkých priestorov ako sú kúpeľne, práčovne,
  • dvojvrstvová izolácia,
  • priemer vodiča 5 – 5,5 mm,
  • studený koniec 2 x 5 m,
  • potrebné dokúpiť reguláciu.

 

Inštalovaný príkon a regulácia

Pre vyhrievanie vonkajších plôch sa inštaluje plošný príkon 300 W/m². Takto vysoký výkon je nevyhnutný, aby systém mohol správne fungovať aj pri veľkých mrazoch.

Nezanedbateľná je aj správna regulácia, ktorá uvedie vykurovací systém do prevádzky už v dobe keď nebezpečenstvo námrazy vzniká. Regulácia sníma teplotu, ale aj vlhkosť prostredia. Ak je regulácia ovládaná užívateľom ručne a je spustená až v dobe snehovej pokrývky, môže jej rozpustenie trvať viac ako 12 hodín. Je veľmi dôležité uvedomiť si, že vykurovací vodič je umiestnený v zemi, ktorá má obrovskú schopnosť prijať teplo a tak je potrebné veľké množstvo energie na premenenie snehu na vodu.

V prípade poškodenia vykurovacej rohože je možné ho opraviť sadou KIT č. 3.