Sálavé vykurovacie infrapanely Ecosun

Princíp vykurovania infrapanelov

Jedinečná technológia sálavého vykurovania, ktorá predáva teplo najmä infračerveným žiarením. Dochádza k zahrievaniu predmetov a osôb, čo je výhodou oproti konvekčnému spôsobu vykurovania. Sálavé teplo zaručuje tepelnú pohodu aj v priestoroch s nižšou teplotou vzduchu, a tým prispieva k zvýšeniu efektivity a ekonomike vykurovania. Jedným z mnohých bonusov sálavých vykurovacích panelov je ich nerušivý dizajn a možnosť inštalovať panely na stenu (vertikálne) aj na strop (horizontálne).

Nízkoteplotné sálavé panely Ecosun


Nízkoteplotné infrapanely sú určené na vykurovanie obchodov, kancelárií, bytov aj rodinných domov. Dajú sa využiť taktiež na vyhrievanie podkladových boxov alebo kostolných lavíc. Z hľadiska inštalácie je ideálne umiestniť vykurovacie panely do vodorovnej polohy tesne pod stropnú konštrukciu, alebo priamo do nej (kazetové stropy). V tejto polohe je dosiahnutá najvyššia účinnosť a intenzita vykurovacieho sálania. Možná je samozrejme tak isto inštalácia do zvislej polohy na stenu – privedená energia sa nestráca, iba dôjde k zvýšeniu podielu konvenčnej zložky.

Panely sú ponúkane v rôznych veľkostiach od 100 W do 850 W. Panely sa inštalujú na strop pomocou stropných rámov.

Sklenené sálavé panely 

Sálavé sklenené panely Ecosun G sú určené predovšetkým pre vykurovanie interiéru, kde plnia nielen funkciu vykurovacieho telesa, ale sú aj dizajnovým prvkom. Spolu so sklenenými infrapanelmi GR sú esteticky ojedinelé výrobky, ktoré spájajú čistý dizajn skla s infračerveným vykurovaním. Konštrukčne sú odvodené od infapanelov Ecosun U+ a patria medzi najúspešnejšie exportné produkty. Ideálne sú do nízkoenergetických domov, v ktorých minimalizujú už aj tak nízke náklady na vykurovanie. Infrapanely sú chránené kapotážou s tepelnou izoláciou, ktorá zamedzuje únikom tepla do konštrukcie za vykurovacím panelom.
Okrem obmedzovacieho termostatu sú vybavené univerzálnymi úchytmi, umožňujúcimi montáž do vodorovnej alebo zvislej polohy. Panel sa tak stáva veľmi univerzálnym výrobkom, ponúkajúcim uplatnenie v najrôznejších aplikáciách podľa požiadaviek zákazníka.

Farby skla: biela, čierna, zrkadlo. Vyrábané sú vo veľkostiach 300 W až 850 W.

Sklenené sálavé panely s potlačou

Sklenené sálavé panely s potlačou sú určené na montáž do interiéru, na stenu. Je to sklenený sálavý panel Ecosun G na ktorý je nanesený kvalitnou digitálnou tlačou obrazový motív, ktorý zmení panel na jedinečný doplnok interiéru. Potlač je vykonávaná priamo na vnútorný povrch sklenenej čelnej dosky panelu, potlač je tak chránená pred mechanickým poškodením. Panel je doplnený rámom z eloxovaného hliníka, ktorý je možné si vybrať v čiernej alebo striebornej farbe. Vyrábaju sa vo veľkostiach 300 W a 600 W. Ich montáž je možná len na stenu, súčasťou balenia je montážny rám. Podľa druhu výberu obrazu je montáž 600 W infrapanelu možná buď vertikálne alebo horizontálne, preto je potrebné si vopred zvážiť kde bude infrapanel umiestnený.

 

Sklenené sálavé panely bez rámu

Sálavé sklenené panely bez rámu sú dizajnové panely vhodné pre bytové aj nebytové priestory. Sú určené najmä pre vykurovanie rodinných domov, bytov, kancelárií a obchodov. Ideálne sú pre nízkoenergetické domy (NED), v ktorých minimalizujú už aj tak nízke náklady na vykurovanie. Sálavé infrapanely je možné využívať ako hlavné vykurovanie alebo ako doplnkové vykurovanie v prechodnom období. Vyrábajú sa v bielom, čiernom i zrkadlovom prevedení s výkonom 300 W, 600 W a 850 W.

 

Vysokoteplotné sálavé panely Ecosun S+

Vysokoteplotné sálavé infrapanely ECOSUN S+ sú určené predovšetkým pre vykurovanie priemyselných, skladových a poľnohospodárskych objektov, svoje uplatnenie však nájdu aj v akomkoľvek objekte vysokom od 3,5 m do 10 m. Sú ponúkané v jedno, dvoj a troj lamelovom prevedení s príkonom od 0,9 do 3,6 kW.

Vykurovacím prvkom je hliníková vykurovacia lamela chránená špeciálnou elektrochemickou povrchovou úpravou Silicating. Táto technológia zaisťuje úplne výnimočné a bezkonkurenčné hodnoty emisií sálavého povrchu, blížiacim sa k emisii z tzv. čierneho telesa. Okrem štandardných povrchových úprav bielej, vysoko odolnej práškovej farby, sú vykurovacie panely v ponuke tak isto z nerezovej ocele, určené pre vyhrievanie priestoru s vyššími nárokmi na odolnosť panelov – napr. s vysokou vlhkosťou alebo so vzduchom nasýteným soľou alebo inými agresívnymi látkami.

Výklopné závesy

Výklopné závesy umožňujú inštaláciu panelov ECOSUN S+ Anticor pod náklonom a tepelný tok tak nasmerujú na požadovanú plochu. Závesy možno použiť pre stropnú aj nástennú inštaláciu, balenie obsahuje 1 pár konzol (2 ks).

 

 

 

 

Ochranná mriežka

Ochranná mriežka je určená ako doplnok k vysokoteplotným panelom ECOSUN S+ Anticor. Pre inštaláciu chráni lamely týchto panelov pred mechanickým poškodením (napríklad loptou v telocvični) a súčasne bráni prípadnému priamemu dotyku predmetu s horúcim povrchom vykurovacích lamiel. Ochranná mriežka je vyrábaná v troch šírkach – pre jedno, dvoj a trojlamelové vysokoteplotné panely.


Súvisiace produkty